Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten met betrekking tot activiteiten van Jacqueline Zuidweg. U kunt al het materiaal eenvoudig downloaden en rechtenvrij gebruiken voor toepassing in uw publicaties. Neemt u voor een verzoek om informatie of een interview-aanvraag eenvoudig contact op via dit contactformulier. U kunt ook direct contact opnemen met Evelyne te Kloese (Personal Assistant), via telefoonnummer (06) 27 881 876 / (035) 538 53 56 of mail.

MKB Doorstart van start voor ondernemers in zwaar weer

Op vrijdag 7 maart 2014 heeft minister-president Mark Rutte het startschot gegeven voor MKB Doorstart: dé portal voor mkb-bedrijven en zzp’ers in zwaar weer. MKB Doorstart biedt bedrijven die in de kern gezond zijn maar te maken hebben met (dreigende) financiële problemen, maatwerk om de onderneming een nieuwe impuls te geven. MKB Doorstart start in Flevoland, de ambitie is om de portal in heel Nederland toegankelijk te maken. Om ondernemerschap en de daarmee gemoeide arbeidsplaatsen in Nederland te behouden, zijn in MKB Doorstart de kennis en krachten van verschillende partijen gebundeld. Jacqueline is mede-initiatiefnemer van deze nieuwe stichting.
Download hier de brochure van MKB Doorstart of het PERSBERICHT bij de aankondiging van de start van MKB Doorstart >

Overhandiging eerste uitgave ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’

Op 26 maart 2013 is het eerste exemplaar van het boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’ overhandigd aan VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes. In de Kunsthal (Rotterdam) werd het boek van directeur én Zakenvrouw van het Jaar 2012 Jacqueline Zuidweg en ondernemer en wetenschapper Josette Dijkhuizen feestelijk gepresenteerd. Met het boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’ breken de auteurs een lans voor ondernemers die het zwaar hebben in deze tijden van crisis. Hun boodschap: een bedrijfsfaillissement is geen schande. Integendeel: het kan de opmaat zijn naar een succesvolle nieuwe onderneming. Tien bruikbare tips om faillissement te voorkomen vormen de hoofdmoot van dit boek. De auteurs baseren zich op recent wetenschappelijk onderzoek en interviewden speciaal een achttal ondernemers. Een inspirerend en hoopgevend boek over ondernemen in zware tijden.
Download hier het PERSBERICHT bij het verschijnen van het boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’ >

Prix Veuve Clicquot

Op maandagavond 19 maart heeft Zuidweg als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten de prestigieuze Prix Veuve Clicquot in ontvangst mogen nemen uit handen van minister Schultz Van Haegen. Jacqueline Zuidweg mag zich hierdoor Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen. De extra zichtbaarheid die de prijs met zich meebrengt, gaat de no-nonsense onderneemster inzetten om daar waar mogelijk haar oproep nog krachtiger te laten horen voor meer betaalbare, betrouwbare en betere hulp voor het MKB in zwaar weer.
Download hier het PERSBERICHT bij de benoeming van Jacqueline Zuidweg als Zakenvrouw van het Jaar 2012 >

Ook kunt u de speech downloaden die Jacqueline uitsprak bij haar benoeming op 19 maart 2012. De Nederlandse versie en de Engelstalige uitvoering.