Over Jacqueline

Jacqueline ZuidwegJacqueline Zuidweg, geboren op 9 juli 1965 te Goes, is oprichter en directeur van Zuidweg & Partners B.V., mede-initiatiefnemer van MKB Doorstart.nl én Zakenvrouw van het Jaar 2012.

Na haar universitaire studie Nederlands recht in 1988 werkte Jacqueline zes jaar als juriste bij een adviesbureau voor het MKB. Daar constateerde zij dat er in Nederland geen betrouwbare, betaalbare en kwalitiatief goede schuldhulpverlening voor (ex-)ondernemers was. Jacqueline is in 1994 gestart om met haar bedrijf Zuidweg & Partners MKB-ondernemers met financiële problemen te helpen. Inmiddels heeft de organisatie, die 65 medewerkers telt, ruim 30.000 ondernemers bijgestaan en is veel breder actief dan alleen schuldsanering aan ondernemers en ex-ondernemers, maar verzorgt ook advies en opleidingen aan professionals.

Als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten is Jacqueline uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2012 (Prix Veuve Clicquot). Lees hier de speech (Nederlandse versie of Engelse versie) die zij destijds uitsprak.

Inmiddels is Jacqueline een veelgevraagd spreker en verzorger van workshops. Ze weet haar publiek te enthousiasmeren over haar passies voor ondernemen (ook met tegenwind!), financiële educatie voor kinderen en de combi ondernemerschap en gezin. In 2013 verscheen haar eerste boek, ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’, vol met tips en adviezen voor en door ondernemers in uitdagende tijden (geschreven in co-auteurschap met ondernemer en wetenschapper Josette Dijkhuizen). Daarnaast is Jacqueline sinds 1 januari 2013 bestuurslid van Stichting Jong Ondernemen, ter stimulering van het ondernemerschap in het onderwijs. Ook staat zij als mede-initiatiefnemer aan de basis van MKB Doorstart.nl, de portal voor mkb-bedrijven en zzp’ers die te maken hebben met dreigende (financiële) problemen. Voorts was zij docent Leergang Wsnp (OSR), redactielid van het vakblad Tijdschrift voor Schuldsanering, businesspartner van Ondernemersplaza in Amersfoort en initiatiefnemer/partner van het tv-programma MKB in the Picture. Daarnaast is Jacqueline begin 2014 acht afleveringen lang als financieel expert te zien geweest in het tv-programma ‘Hoeveel ben je waard?’, waarin zij samen met presentator Viktor Brand de financiële situatie van Nederlandse huishoudens doorlichtte.

Presentatie-eigenschappen van Jacqueline

  • Inspirerend, energiek en ervaren in het ondernemerschap (twintig jaar)
  • Geeft ook presentaties in het Engels en Duits
  • Maakt gebruik van uitdagende stellingen

Onderwerpen

  • Ondernemerschap: durf te falen!
  • Schulddienstverlening aan (ex-)ondernemers in het MKB
  • Vrouwelijk ondernemerschap
  • Inspirerend leiderschap
  • Financiële educatie en ondernemerschap voor ondernemers in spe (van 8 tot 88 jaar)
  • Schulden: doorstarten of stoppen?